Trei lucruri

Bună seara!

Mai sunt cam vreo două ore și începe o nouă sesiune de muncă, cu aceeași rutină, și cu figuri mai mult sau mai puțin familiare! E cam târziu pentru a avea mintea limpede, de aceea vreau să-mi revărs puțin din „filmul” imaginației.

IMG_20160620_200039Nu știu alții cum sunt sau cum își aleg să-și facă ordine-n gânduri, cert e că atunci când vine vorba de mine prefer să-mi fac ceva timp pentru asta… uneori cinci minute înainte de somn, alteori toată noaptea ca acum, când efectiv nu pot pune geană pe geană. Cam așa se întâmplă atunci când se umple cufărul de gânduri.
Pentru cei care nu mă cunosc, nu sunt omul care să se supere ușor, dar când se întâmplă, păi se întâmplă. Și atunci reacționez cum consider că e mai ok pentru ambele tabere. Par example, aleg să mă interiorizez. Știu, nu e deloc sănătos, dar pe asta o consider a fi cea mai bună versiune.
Se spune că abia în momentele în care ești transparent față de celălalt, îi vezi adevărata față. Ei bine, trebuie să recunosc că sunt cam jemanfișist. Experiența și lucrul cu oamenii m-au învățat să fiu transparent atunci când situația e benefică în favoarea acestora, și-i ajută să se îmbunătățească în acțiunile viitoare. Altminteri, „fiecare cum își așterne, așa doarme!”
Dar nu asta este dilema mea, ci mai degrabă punctul de plecare în redactarea acestor rânduri. Cum spunea un Nephilim:

Îmi place să scriu, mă ajută să-mi exprim mult mai ușor trăirile. Dar știi ce e culmea? Textele astea rămân tipărite acolo și apoi, în timp -când mai revin asupra lor-, constat că parcă nu-mi aparțin! Asta pentru că niciodată nu am scris când am fost fericit sau atunci când am vrut să induc o stare de bine.

Așadar, în călătoria mea de astă seară m-am oprit asupra regretelor pe care le-am adunat până în prezent. Pentru unele, timpul nu-mi mai oferă răgazul de a reveni asupra lor, dar pentru altele încă nu e târziu. Și surprinzător, nu vorbesc despre oameni. Ca idee, nu regret niciun om pe care l-am întâlnit, fie că-și mai are locul acolo în suflet, fie că l-am lăsat să plece. Mereu am avut ceva de învățat de la fiecare și voi învăța și de-acum încolo, atâta vreme cât voi putea face acest lucru. În schimb, regret că ai mei nu au avut pregătirea necesară și deschiderea pentru a investi în dezvoltarea mea, încă de când eram necopt. Regret că nu am putut să fac balet. Privesc fascinat la artiștii de pe scenele lumii care, prin muncă lor, transmit atâta rafinament, eleganță și delicatețe pe de-o parte, iar pe de alta emană sentimentul de independență și de încredere în sine. Cam după tipologia asta se aseamănă și oamenii pe care-i înglobez în lumea mea și pe care-i prefer alături.
balett

Iubesc sunetele cântate la pian . Ritmul notelor mă poartă într-o călătorie utopică și, de cele mai multe ori, mă trimite cu gândul acolo unde mi-ar plăcea să fiu.

piano

Acordurile de vioară îmi cântă durerea interioară. „Scârțâitul” ei amplifică și mai mult o trăire, un sentiment, parcă nu prea optimist. Dar la urma urmei, suntem oameni. Nu le putem avea pe toate, sau cum ar spune românul, „nu e totul roz”. Și dacă ar fi așa, atunci unde ar mai fi farmecul trăirilor, al vieții în sine? Nu am mai învăța să înfruntăm obstacolele care ne ies în cale, fie ele minore sau copilării pentru unii, fie de amploare.

violin

Sunt trei lucruri care mă definesc ca afinități, mai puțin cunoscute de lume, și care simbolistic trasează anumite particularități -de data aceasta umane-… relația dintre rațiune și suflet și sentimentul de libertate, mult dorit de fiecare dintre noi.
Atașat, aveți două linkuri care să sublinieze și mai bine ceea ce am spus printre rânduri și care să vă încânte ziua și mai mult.

Cu bine!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s