Nu-i nimic garantat… atunci când ieși la furat

A fost odată ca niciodată o seară obișnuită de sâmbătă. După cum spune tradiția colectivului e seară de ieșeală, prin urmare aceleași reguli devenite clișeice.
Ajunși în club, nici n-am apucat a sta jumătate de oră, până când una dintre prietenele mele constata că-i lipsește geanta plasată pe un pupitru în spatele ei. Doi dintre membrii găștii erau plecați la bar, iar eu alături de ea am rămas pe „ringul de dans”, învăluiți de ritmurile muzicii, până la momentul cu pricina. După ce am remarcat acest lucru, am pornit să vedem dacă puteam sesiza ceva. Am coborât repede să mă îndrept spre ieșire, când remarc doi indivizi care, până la momentul faptei, erau cam la jumătate de metru distanță de noi. Ei bine, cei doi s-au strecurat la un moment dat în mulțime în încercarea de a nu se face remarcați.
Cum vă spuneam, i-am văzut, am mers ușor și am analizat situația în liniște și calm, până când am fost remarcat de ei și deja starea de spirit devenise agitată. S-au îndreptat spre baie (o baie -aparent- mixtă), iar eu i-am urmărit. Tipul rămăsese la intrare, iar ea a mers înăuntru. Am urmărit-o și am văzut geanta prietenei mele îndosită sub a ei.
Urmează un scurt dialog:
-Salut, nu te supăra! Am și eu o întrebare: ce caută geanta prietenei mele în proprietatea ta?
-Despre ce geantă vorbești?
– Păi asta! (ca o imagine vizuală pe care să v-o creați din cuvinte, îi iau geanta de sub geanta ei și i-o arăt, moment în care s-a rupt firul și a început să se fâstâcească).
Așa cum presupun că și voi faceți, nu merg în club să fac poliție și nici pe detectivul. Lucrul ăsta s-a întâmplat însă aseară (22/23.03.2014).
Ca o paranteză, nu-mi place ca altcineva să-și facă nevoile în cap la mine, mai ales că nici nu am oferit motiv și nici nu-mi stă în caracter să fac asta. Prin urmare, am mers și am anunțat paza clubului, urmând ca mai apoi să anunțe poliția.
În jurul orei 00:00, a sosit și echipajul (cam la trei minute după ce a fost anunțat), iar după, la secție. Toată treaba asta a durat vreo două ore, însemnând un proces verbal și o declarație.
Toată această experiență a fost nostimă și enervantă din pricina pierderii timpului, dar după ne-am continuat distracția, la recomandarea oficialilor de poliție! :))

Ca să aflați ce s-a întâmplat cu cei doi: Ea s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat, iar despre el nu știu să vă spun, doar că a fost luat ca și complice. Restul nopții și l-au petrecut la secție!
Cert e că voi continua să frecventez localul respectiv (pentru muzica și atmosfera foarte faină), numai că atenția o să fie mai sporită, lucru pe care vi-l recomand și vouă.

Lasă un comentariu